Cesartherapie

Cesartherapie in Den Bosch

Gespecialiseerd in Cesartherapie

Cesartherapie is een paramedische behandelmethode die zich richt op het behandelen en voorkomen van klachten door te kijken naar het houding- en beweegpatroon van een patiënt. In het dagelijks leven bewegen we de hele dag, zoals; lopen, staan, zitten (voor de pc) bukken, tillen etc. Iedereen maakt deze bewegingen op zijn of haar eigen manier. Door het niet optimaal uitvoeren van specifieke bewegingen kunnen klachten ontstaan.

Het doel van Cesartherapie is te kijken naar de manier waarop bewegingen worden uitgevoerd. Door verbetering hierin aan te brengen is het de bedoeling om klachten te verminderen, te voorkomen of te doen verdwijnen. Hierbij wordt gekeken naar de persoonlijke situatie van een patiënt, denk aan baan, thuissituatie, sport, hobby’s etc.

Wanneer naar de Cesartherapeut?

Veel mensen vragen zich af wanneer ze het beste naar een Cesartherapeut kunnen gaan. Cesartherapie wordt onder andere toegepast bij:

Klachten veroorzaak door houding en beweging;
Klachten veroorzaakt door beroep gerelateerde klachten, denk aan een muisarm, rugklachten door zwaar tillen etc.;
Voor ademhalingstechnieken voor bijvoorbeeld patiënten met COPD, bronchitis, hyperventilatie en spanningsklachten;
Voor patiënten met neurologische klachten zoals hernia, ischias, MS;
Klachten veroorzaakt door een orthopedische aandoening zoals artrose, osteoporose etc.;
Bij revalidatie na een ongeval of operatie;
Klachten veroorzaakt door reumatische aandoeningen zoals reumatoïde artritis.

Met Cesartherapie werken we aan gedragsverandering met tips en adviezen die meteen toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

Als u twijfelt of u gebaat bent bij een behandeling door een Cesartherapeut neem dan contact op met ons: Mariëlle van Beers is Cesartherapeut binnen onze praktijk en kan u daar meer over vertellen. Heeft u interesse in deze behandeling maak dan direct online een afspraak via de website. Hoe eerder u uw klachten laat behandelen, hoe beter en sneller het herstel zal verlopen.

Cesartherapie Den Bosch, Fysio Den Bosch, Fysio Smits Den Bosch