Cesartherapie / Mensendieck

Oefentherapie Cesar / mensendieck in Den Bosch

Gespecialiseerd in oefentherapie Cesar / Mensendieck

Oefentherapie Cesar / Mensendieck is een paramedische behandelmethode die zich richt op het behandelen en voorkomen van klachten door te kijken naar het houding- en beweegpatroon van een patiënt. In het dagelijks leven bewegen we de hele dag, zoals; lopen, staan, zitten (voor de pc) bukken, tillen etc. Iedereen maakt deze bewegingen op zijn of haar eigen manier. Door het niet optimaal uitvoeren van specifieke bewegingen kunnen klachten ontstaan.

Het doel van oefentherapie Cesar / Mensendieck is te kijken naar de manier waarop bewegingen worden uitgevoerd. Door verbetering hierin aan te brengen is het de bedoeling om klachten te verminderen, te voorkomen of te doen verdwijnen. Hierbij wordt gekeken naar de persoonlijke situatie van een patiënt, denk aan baan, thuissituatie, sport, hobby’s etc.

Cesartherapie Den Bosch, Fysio Den Bosch, Fysio Smits Den Bosch

Wanneer naar een oefentherapeut cesar / mensendieck

Veel mensen vragen zich af wanneer ze het beste naar oefentherapie Cesar / Mensendieck kunnen gaan. Oefentherapie Cesar / Mensendieck wordt onder andere toegepast bij:

  • Klachten veroorzaakt door houding en beweging;
  • Klachten veroorzaakt door beroeps gerelateerde klachten, denk aan een muisarm, rugklachten door zwaar tillen etc.;
  • Verbeteren van ademhalingstechnieken voor bijvoorbeeld patiënten met COPD, astma, bronchitis, hyperventilatie en spanningsklachten;
  • Voor patiënten met neurologische klachten zoals hernia, ischias, MS;
  • Klachten veroorzaakt door een orthopedische aandoening zoals artrose, osteoporose etc.;
  • Bij revalidatie na een ongeval of operatie;
    Klachten veroorzaakt door reumatische aandoeningen zoals reumatoïde artritis.
  • Incontinentieklachten

Ook om uw houding te verbeteren ter preventie van klachten kunt u terecht bij de Cesar/Mensendieck therapeut.

Met oefentherapie Cesar / Mensendieck werken we aan gedragsverandering met tips en adviezen die meteen toepasbaar zijn in het dagelijks leven.

Oefentherapie Cesar / Mensendieck wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. U heeft geen verwijzing nodig van de arts.

Als u twijfelt of u gebaat bent bij een behandeling door een oefentherapeut Cesar / Mensendieck neem dan contact op met Mariëlle Adriaans, zij kan al uw vragen beantwoorden.