COPD Therapie

COPD laten behandelen bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch

Gespecialiseerd in COPD Therapie

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease en is een verzamelnaam voor bronchitis en longemfyseem. COPD patiënten hoesten veel en geven veel slijm op en zijn vaak kortademig bij inspanning en beweging. Het kan u zeer beperken in uw dagelijkse leven.

COPD Behandeling Den Bosch, Fysio Smits, Fysiotherapie Smits Den Bosch, COPD 's-Hertogenbosch

Behandeling van COPD

COPD is helaas niet te genezen maar wel goed te behandelen met medicatie en de juiste behandeling. Er wordt bij de behandeling van COPD intensief samengewerkt met verschillende disciplines waaronder een longarts, huisarts, longverpleegkundige, diëtiste en fysiotherapeut. De behandeling van patienten met COPD zal met name bestaan uit oefenen en bewegen onder begeleiding. Dit zorgt ervoor dat uw spieren sterker worden en u minder snel vermoeid raakt, ook zult u hierdoor sneller herstellen van een infectie.
Lees meer over de recente cijfers en de nieuwste inzichten van de behandeling van COPD in deze factsheet-copd.

Groepsbehandeling COPD

Op de praktijk zijn er mogelijkheden tot groepsbehandeling voor COPD klachten. U traint dan in kleine groepjes van 5-10 personen onder begeleiding van één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Door te trainen in groepsverband komt u in contact met lotgenoten. Het kan heel prettig zijn om samen ervaringen te delen en oplossingen te zoeken voor problemen die u ervaart in het dagelijks leven, ook van elkaar kunt u veel leren. Daarnaast is het ook gezellig om samen te trainen.

Uiteraard is individuele begeleiding ook altijd mogelijk.

Meer informatie COPD behandeling in Den Bosch

Heeft u nog vragen of wilt u graag behandeld worden voor uw COPD klachten? Neem contact op met onze praktijk of maak direct online een afspraak via de website. Hoe eerder u uw COPD laat behandelen, hoe sneller u zich beter zult voelen.

Lees voor een ervaring met behandeling voor COPD ook het interview op onze nieuwspagina.