Dry Needling

Dry needling bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch

Wanneer Dry needling?

Dry Needling is een behandeling gericht op het aanpakken van spierknopen, ofwel triggerpoints. Triggerpoints kunnen bijvoorbeeld ontstaan door een verkeerde houding, overbelasting, spanning of verkeerd tillen. Niet iedere triggerpoint is verkeerd of hoeft u te beperken. Maar als een triggerpoint zorgt voor een verkorte spier, pijn op de plek of uitstralende pijn, dan is het tijd deze te behandelen.

Wat is Dry Needling?

Tijdens een eerste gesprek bekijkt de gespecialiseerde fysiotherapeut eerst of de behandelmethode voor u geschikt is. Tijdens een behandelsessie wordt er gebruik gemaakt van een ‘droge’ acupunctuurnaald. Hierbij worden geen ontstekingsremmers toegediend. De behandeling is echter pijnloos, waardoor u nauwelijks iets zult voelen als de zeer dunne naald wordt ingebracht. Daarna kunt u de spier kort voelen samentrekken. Het kan zijn dat u een kortdurende reactie heeft op de behandeling. In de meeste gevallen merkt u na de behandeling al snel een verbetering in het bewegen.

Fysiotherapie Den Bosch, Hoofdklachten, rugpijn bestrijding, fysiotherapie Rompert, Fysiotherapie Het Wielsem, Hambaken fysio, Fysio Den Bosch,
Dry Needling Den Bosch, Fysiotherapie Smits, Fysio Smits

Dry Needling kan helpen bij o.a.:

  • Spanning gerelateerde klachten
  • Nekpijn
  • Schouderpijn, eventueel met uitstraling richting de arm
  • Tenniselleboog
  • Hoofdpijn
  • Heuppijn, eventueel met uitstraling richting het been
  • Ischias en lage rugpijn
  • Hielspoor

Onze therapeuten Eline Kolmus en Ilona van Moorsel hebben een opleiding gevolgd voor Dry Needling en hebben meerdere jaren ervaring. Bent u op zoek naar een specialist, dan bent u bij ons in goede handen.

MEER INFORMATIE

Heeft u interesse in deze behandeling of herkent u zich in de klachten? Neem contact op met onze therapeut of maak direct online een afspraak via de website. Hoe eerder u uw klachten laat behandelen, hoe beter en sneller het herstel zal verlopen.

Bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch zijn we ook gespecialiseerd in fysiotherapie, manuele therapie, oncologie fysiotherapie, knie , nek, rugklachten en Tens pijnbestrijding.