Fysiotherapie in Den Bosch

Lichamelijke klachten

Heeft u last van lichamelijke klachten die uw bewegingsmogelijkheden beperken? Een fysiotherapeut kan u helpen om de klachten te verminderen, verhelpen en voorkomen. De fysiotherapeut is dé expert op het gebied van houding en beweging. Blijf niet rondlopen met klachten die u belemmeren, bij fysiotherapie Smits in Den Bosch helpen we u graag.

Persoonlijk behandelplan

Tijdens een persoonlijk gesprek wordt de oorzaak van uw klacht vastgesteld. Op basis hiervan zal de fysiotherapeut een behandelplan opstellen met als doel u zo goed mogelijk te laten herstellen. Tijdens het opstellen van het behandelplan zal de fysiotherapeut rekening houden met uw persoonlijke wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. Iedere behandeling is erop gericht om u zo snel mogelijk van de pijn af te helpen. Zodat u op termijn weer optimaal kunt bewegen en uw mobiliteit wordt verbeterd. Behandelingen bestaan onder andere uit adviezen, oefeningen, mobilisaties en massages.

Wilt u een oplossing voor uw lichamelijke klachten, zoals pijnlijke spieren en pezen? Neem dan contact met ons op en ga direct aan de slag met uw herstel.

Heeft u meer last van pijnlijke gewrichten of zenuwen? Wij zijn ook gespecialiseerd in manuele therapie. Wordt de pijn veroorzaakt door schouderklachten, knieklachten of nekklachten, dan bent u bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch tevens aan het juiste adres.

Fysiotherapie Den Bosch, Hoofdklachten, rugpijn bestrijding, fysiotherapie Rompert, Fysiotherapie Het Wielsem, Hambaken fysio, Fysio Den Bosch,
Fysiotherapie Den Bosch, Fysiotherapeut uit Den Bosch
Fysiotherapie Den Bosch, Fysiotherapeut uit Den Bosch

Verschillende soorten klachten

Sportblessures

Iedereen die sport kan weleens last krijgen van een blessure. Veel voorkomende sportblessures zijn een runners knee, scheenbeenontsteking (shin splint), verzwikte enkel, pijnlijke achillespees, golfarm, tennisarm, polsklachten, letsel aan de achterste of voorste kruisband, meniscus, patella (knieschijf) of een kneuzing van bijvoorbeeld de ribben. Om gewrichten en spieren te ondersteunen, kunt u gebruik maken van tape. Een bekende soort is kinesiotape (curetape), die tegenwoordig ook regelmatig door bekende sporters wordt toegepast. Ondanks dat de tape een goede ondersteuning biedt, kan deze blessures helaas niet geheel voorkomen.

Heeft u last van een sportblessure en wilt u deze behandelen en in de toekomst voorkomen? Bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch vertellen we u er graag meer over.

Chronische aandoeningen

Chronische ziekten of afwijkingen in het lichaam zijn vaak niet te verhelpen, maar u kunt er wel voor zorgen dat u er minder tot geen last van ervaart. Door bepaalde oefeningen en technieken op het lichaam toe te passen, kunt u minder pijn ervaren bij aandoeningen zoals Scheuermann, Scoliose, Bechterew, reuma, heupdysplasie, Perthes en het syndroom van Tietze. Dergelijke afwijkingen kunnen slijtage (arthrose), ontstekingen in gewrichten (artritis) en overcompensatie van spieren veroorzaken wanneer u een onjuiste houding aanneemt of de verkeerde spiergroepen versterkt.

Met specifieke mobilisaties, oefeningen en houdingsadviezen leren wij u zo goed mogelijk met uw chronische aandoening om te gaan.

Overbelastingen en spanningen

Spit, kramp, ischias en een hernia kunt u krijgen ten gevolge van overbelasting. Denk hierbij aan het tillen van zware objecten of overmatige spanningen in uw lichaam. Ook migraine, duizeligheid, vertigo en hyperventilatie kunnen worden veroorzaakt door onder andere spanning (stress) en een verkeerde lichaamshouding.

Voorkomen is beter dan genezen! Heeft u behoefte aan advies over hoe u deze klachten kunt voorkomen? Neem contact op met Fysiotherapie Smits.

Heeft u momenteel last van krampen, acute spit, een hernia, duizeligheid of hyperventilatie? Plan meteen online een afspraak in en voorkom verergering van de klachten.

Slechte houding

Tegenwoordig brengen veel mensen een paar uur per dag – en zelfs gehele werkdagen – door achter een computer. Een juiste zit- en werkhouding is in dit geval essentieel om zowel hoofdpijn (spanningshoofdpijn), rugklachten als KANS (Klachten aan Arm, Nek en Schouder), een muisarm, RSI, Trigger Finger en carpaal tunnel syndroom te voorkomen. Naast de zogenoemde zittende beroepen kunnen ook staande beroepen of bezigheden voor ongemakken zorgen. Langdurig staan of lopen kan leiden tot diverse knieblessures, zoals overbelasting van de kniebanden, lage rugpijn, (bekken)instabiliteit, heupslijtage en SI-gewrichtpijn (Sacro-Iliacale strain).

Voor tips over de beste houding op uw werkplek zowel zitten als staand kunt u ook een afspraak maken met onze Cesar therapeut. Zij kan u meer vertellen over de juiste houding die u aan moet nemen om klachten in de toekomst te voorkomen.

Revalidatie

Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. Na een ongeluk kunt u last hebben van botbreuken, zoals een gebroken arm of gebroken ribben, maar ook een whiplash of een ribblokkade. Bij ernstige fracturen of andere oorzaken is een operatie noodzakelijk. Vaak moet u na een operatie opnieuw uw spieren leren aanspannen en revalideren. Bent u op zoek naar fysiotherapie in Den Bosch? Wij helpen u graag bij het herstel na uw ongeluk of operatie.

MEER INFORMATIE FYSIOTHERAPIE DEN BOSCH

Zou u graag meer informatie ontvangen over het laten behandelen, verminderen en voorkomen van uw lichamelijke klachten? Neem dan nu geheel vrijblijvend contact met ons op of plan direct een afspraak in.

Fysiotherapie Smits in Den Bosch; de manier om de lichamelijke klachten die uw bewegingsmogelijkheden beperken aan te pakken.