Prehabilitatie programma

Fit uw operatie in!

Fit uw operatie in!

Fit de operatie in!

Wanneer u een grote operatie gepland heeft staan is het erg belangrijk dat u een goede conditie heeft. Hoe fitter u de operatie in gaat hoe sneller het herstel zal gaan na de operatie en hoe minder complicaties u mogelijk zult ondervinden, dit blijkt uit onderzoek.

Fysiotherapie Smits werkt samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis in een speciaal pre-habilitatie programma. Het programma bestaan uit 3 onderdelen: conditie, kracht en voeding. Onder begeleiding van een (oncologisch) fysiotherapeut en een (oncologisch) diëtist volgt u 4 weken voorafgaand aan uw operatie een intensief programma waarin deze onderdelen aan bod komen.

Praktisch bestaat dit uit een trainingsprogramma van 12 uur (3 x in de week een uur) en 3 sessies van een uur met een diëtiste. Tijdens het programma vindt er overleg plaats met uw behandelend artsen in het ziekenhuis (uiteraard met uw toestemming). Het programma wordt tevens gestart met een nulmeting en een eindmeting zodat u kunt zien hoe u gevorderd bent.

Vergoeding

De vergoeding van het programma is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Er zullen voor het hele programma van intake tot einde traject maximaal 12 behandelingen in rekening gebracht worden bij uw aanvullende verzekering.

Als u geen aanvullende verzekering heeft zijn de kosten voor het gehele programma €450,-.

De diëtiste die betrokken is bij het programma wordt voor 3 uur vergoed uit de basisverzekering, dit is voldoende voor het gehele traject.

Als uw operatie wordt uitgesteld is het advies om door te gaan met de trainingen 2 x in de week. De kosten hiervan bedragen dan (buiten de aanvullende verzekering) 33 euro per sessie.

Het ziekenhuis biedt geen subsidie aan voor prehabilitatie te vergoeden voor patienten in de eerste lijn. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u contact opnemen met ons. Meer informatie staat geschreven in de folder die u hier kunt bekijken:

 

Wilt u zich aanmelden voor het pre-habilitatieprogramma of heeft u nog aanvullende vragen dan kunt u contact opnemen met de praktijk. Wij staan u graag te woord.