Gespecialiseerde knie fysiotherapie

De specialist in knieklachten in Den Bosch

Knieklachten zijn onze specialisatie

Bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch werken een aantal gespecialiseerde knie fysiotherapeuten. Deze fysiotherapeuten hebben zich bijna volledig gericht op het diagnostische onderzoek en de behandeling van complexe knie klachten. Knieklachten zijn vaak multi factorieel en bestaan vaak al lange tijd of komen steeds opnieuw terug. Deze klachten gaan vaak niet vanzelf over en hierbij is specifieke kennis een vereiste om de onderliggende oorzaak te kunnen aanpakken waardoor de klachten wel over gaan.

Gespecialiseerde knie fysiotherapie bestaat naast een uitvoerige anamnese en een lichamelijk onderzoek van de knie ook uit een uitvoerig onderzoek van de hele bewegingsketen van het onderbeen en bovenbeen, de heup, het bekken en de lage rug. Ook de niet aangedane zijde wordt meestal onderzocht. Indien nodig zetten wij diagnostische beeldvorming in middels echografie.

Met echografie kunnen de diepliggende weefsels zoals spieren, gewrichten, kapsel, banden, pezen en slijmbeurzen tot in detail in kaart gebracht worden zodat wij precies weten hoe de knie er aan toe is.

De kniefysiotherapeuten van Fysiotherapie Smits hebben goede connecties en korte lijnen met de specialisten van de omliggende ziekenhuizen en klinieken zoals het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de Bergman Kliniek en Kliniek ViaSana.

Knienetwerk fysiotherapie

De kniefysiotherapeuten van Fysiotherapie Smits zijn al jaren aangesloten bij een knienetwerk. Dit is een samenwerking van meerdere fysiotherapeuten en specialisten uit het ziekenhuis en de klinieken ter verbetering van kennis en kunde omtrent het kniegewricht. Fysiotherapie Smits is lid van Knienetwerk Brabant.

Gespecialiseerde knie fysiotherapie is vooral geïndiceerd bij:

  • Complexe knieklachten waarbij meerdere gewrichten zijn aangedaan
  • Langdurige knieklachten die niet vanzelf over gaan of al langere tijd bestaan
  • Second opinion indien er bij een collega fysiotherapeut onvoldoende vooruitgang is geboekt
  • Onduidelijke diagnose

Er wordt bij Fysiotherapie Smits altijd een duidelijke diagnose gesteld voor uw klachten. Vervolgens wordt het behandelplan met u besproken, dit is heel vaak een stappenplan waarbij stapsgewijs uw klachten worden afgebouwd. Wij kunnen dit hele behandelplan ook met uw eigen fysiotherapeut bespreken waarbij wij indien gewenst alleen de second opinion diagnostiek verrichten.

Voor meer informatie kunt u op onze website terecht.

Voor het maken van een afspraak bij een van onze gespecialiseerde knie fysiotherapeuten kunt u online een afspraak plannen via de website of neem telefonisch contact op met de praktijk.

Fysiotherapie Smits

locatie 1: Rompertsebaan 54, 5231 GT Den Bosch

locatie 2: Gezondheidscentrum Noord, Rompertcentrum 19, 5233 RG Den Bosch

www.fysiotherapiesmits.nl

073-2340444

Schouderklachten Den Bosch, Fysiotherapie
Schouderklachten, fysiotherapie Den Bosch, Bram Smits
Fysiotherapie Den Bosch, Hoofdklachten, rugpijn bestrijding, fysiotherapie Rompert, Fysiotherapie Het Wielsem, Hambaken fysio, Fysio Den Bosch,