Gespecialiseerde schouder fysiotherapie

De specialist in Schouderklachten in Den Bosch

Schouderklachten zijn onze specialisatie

Bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch werken een aantal gespecialiseerde schouder fysiotherapeuten. Deze fysiotherapeuten hebben zich bijna volledig gericht op het diagnostische onderzoek en de behandeling van complexe schouderklachten. Schouderklachten zijn vaak multi factorieel en bestaan vaak al lange tijd. Deze klachten gaan vaak niet vanzelf over en hierbij is specifieke kennis een vereiste om de onderliggende oorzaak te kunnen aanpakken waardoor de klachten wel over gaan.

Gespecialiseerde schouder fysiotherapie bestaat naast een uitvoerige anamnese en een lichamelijk onderzoek van de hele schouderregio en de bewegingsketen daar omheen soms ook uit diagnostische beeldvorming middels echografie. Met echografie kunnen de diepliggende weefsels zoals spieren, gewrichten, kapsel, banden, pezen en slijmbeurs tot in detail in kaart gebracht worden zodat wij precies weten hoe de schouder er aan toe is.

De schouderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Smits hebben goede connecties en korte lijnen met de specialisten van de omliggende ziekenhuizen en klinieken zoals het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de Bergman Kliniek en Kliniek ViaSana.

Schoudernetwerk fysiotherapie

De schouderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Smits zijn al meer dan 10 jaar aangesloten bij een schoudernetwerk. Dit is een samenwerking van meerdere fysiotherapeuten en specialisten uit het ziekenhuis en de klinieken ter verbetering van kennis en kunde omtrent het schoudergewricht. Fysiotherapie Smits is lid van Schoudernetwerk Noord Brabant het SNNB.

Gespecialiseerde schouder fysiotherapie is vooral geïndiceerd bij:

  • Complexe schouderklachten waarbij meerdere gewrichten zoals ook de nek zijn aangedaan
  • Langdurige schouderklachten die niet vanzelf over gaan of al langere tijd bestaan
  • Second opinion indien er bij een collega fysiotherapeut onvoldoende vooruitgang is geboekt
  • Onduidelijke diagnose

Er wordt bij Fysiotherapie Smits altijd een duidelijke diagnose gesteld voor uw klachten. Vervolgens wordt het behandelplan met u besproken, dit is heel vaak een stappenplan waarbij stapsgewijs uw klachten worden afgebouwd. Wij kunnen dit hele behandelplan ook met uw eigen fysiotherapeut bespreken waarbij wij indien gewenst alleen de second opinion diagnostiek verrichten.

Voor meer informatie kunt u op onze website terecht.

Voor het maken van een afspraak bij een van onze gespecialiseerde schouder fysiotherapeuten kunt u online een afspraak plannen via de website of neem telefonisch contact op met de praktijk.

Fysiotherapie Smits

locatie 1: Rompertsebaan 54, 5231 GT Den Bosch

locatie 2: Gezondheidscentrum Noord, Rompertcentrum 19, 5233 RG Den Bosch

www.fysiotherapiesmits.nl

073-2340444

Schouderklachten Den Bosch, Fysiotherapie
Fysiotherapie Den Bosch, Hoofdklachten, rugpijn bestrijding, fysiotherapie Rompert, Fysiotherapie Het Wielsem, Hambaken fysio, Fysio Den Bosch,
Schouderklachten, fysiotherapie Den Bosch, Bram Smits