Kaakklachten

Kaakklachten

Kaakklachten kunnen worden veroorzaakt door een te hoge spierspanning in de hoofd-hals regio en de kauwspieren. Ook spelen vaak gewrichtsklachten een rol zoals het kaakgewricht en de bovenste halswervels. Bij Fysiotherapie Smits zijn manueel therapeuten werkzaam die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van deze specifieke regio. Zij hebben de cursus Crafta gevolgd (cranio fasciale therapie) waardoor zij niet alleen specifieke kennis van kaakklachten hebben maar ook verder kijken naar aangezichtspijn, hoofdpijn, oorsuizen (tinnitus), duizeligheid en nek- en halsklachten.

Fysiotherapie bij kaakklachten richt zich onder andere op:

  • Pijn aan de kaak regio (wang/slaap) bij eten/kauwen
  • Kaak klemmen (waakbruxisme)
  • Tandenknarsen (bruxisme)
  • Beperkte mondopening
  • Slikklachten

Behandeling van kaakklachten richt zich op het normaliseren van de spierspanning in de kaak-hoofd-hals regio en op het normaliseren van de gewrichtsbewegingen van de kaken en de nekwervels. Hierbij wordt ook gekeken naar de algehele lichaamshouding en de spieren van de nek-schouder regio.

Bij Fysiotherapie Smits zijn hierin gespecialiseerd: Amir Sagharichiha en Bram Smits

Afspraak maken

U kunt zelf een afspraak maken als u zich herkent in bovenstaande infomatie. Maak hiervoor een online afspraak via de website of neem contact op met de praktijk.