Manuele Therapie

Manuele therapie Den Bosch

Manuele therapie bij pijn in gewrichten, spieren en zenuwen

Manuele therapie is een driejarige specialisatie op universitair niveau die volgt na de studie fysiotherapie. Bij manuele therapie ligt de focus op het verstoord functioneren van gewrichten, spieren en zenuwen. Dit gaat vaak gepaard met pijn en verminderde bewegingsvrijheid. Waar de fysiotherapeut vaststelt in welk algemeen gebied het probleem zit, bijvoorbeeld in de nek of rug, beschikt de manueeltherapeut over de specifieke kennis en vaardigheden om exact te kunnen bepalen waar dat probleem zit. Hierdoor kan de manueeltherapeut problemen lokaal behandelen door middel van specifieke mobilisatie- en manipulatietechnieken.

Directe verlichting van pijn in gewrichten, zenuwen en spieren

Behandelingen bestaan vaak uit het geven van een snel, kort en pijnloos duwtje; de zogenoemde manipulatie. Daarnaast wordt er uiteraard ook rekening gehouden met de gehele ‘bewegingsketen’. Tijdens het uitvoeren van de behandeling kijken we daarom naar de houding en beweging van het hele lichaam. Manuele therapiebehandelingen worden vaak gecombineerd met fysiotherapie behandelingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan specifieke oefeningen en massage van spieren.

De effecten van manuele therapie technieken zijn meestal direct voelbaar. U voelt al snel een verlichting in de pijn en een verbetering van uw beweging.

Manuele therapie, Fysio Smits, Den Bosch, Fysiotherapie Smits Den Bosch

Veel voorkomende klachten waarvoor u bij de manueel therapeut terecht kunt:

Hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
Nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
Artrose van de heup
Lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
Kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

Meer informatie manuele therapie

Zou u graag meer informatie ontvangen over onze behandelmethodes? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of maak online direct een afspraak met de manueeltherapeut.

Start met uw behandeling bij fysiotherapie Smits in Den Bosch en voel direct verbetering

Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie, Maneule Therapie Den Bosch, Fysiotherapie Smits