Manuele Therapie

Manuele therapie bij pijn in gewrichten, spieren en zenuwen

Manuele therapie is een driejarige specialisatie op universitair niveau na de studie fysiotherapie. Bij manuele therapie ligt de focus op het verstoord functioneren van gewrichten, spieren en zenuwen. Dit gaat vaak gepaard met pijn en verminderde bewegingsvrijheid. Waar de fysiotherapeut vaststelt in welk algemeen gebied het probleem zit, bijvoorbeeld in nek of rug, beschikt de manueel therapeut over de specifieke kennis en vaardigheden om exact te kunnen bepalen waar dat probleem zit. Hierdoor kan de manueel therapeut problemen heel lokaal behandelen met specifieke mobilisatie- en manipulatietechnieken.

Directe verlichting van pijn in gewrichten, zenuwen en spieren

Behandelingen bestaan vaak uit het geven van een snel, kort en pijnloos duwtje (de manipulatie). Daarnaast wordt er uiteraard ook rekening gehouden met de gehele ‘bewegingsketen’. We kijken dan ook naar de houding en beweging van het hele lichaam. Vaak worden manuele therapiebehandelingen gecombineerd met fysiotherapiebehandelingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan specifieke oefeningen en massage van spieren.

De effecten van manuele therapie technieken zijn meestal direct voelbaar. U voelt al snel een verlichting in de pijn en een verbetering van uw beweging.

Manuele Therapie Den Bosch, Fysiotherapeut uit Den Bosch, revalidatie, overbelasting en pijn,

Veel voorkomende klachten waarvoor u bij de manueel therapeut terecht kunt:

Hoofd- en nekpijn, samen met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
Nek- en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
Artrose van de heup
Lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
Kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

Herkent u zich in een van deze klachten en wilt u van uw pijn af in gewrichten, spieren en zenuwen? Maak online een afspraak met de manueel therapeut en voel u meteen beter.

Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie, Maneule Therapie Den Bosch, Fysiotherapie Smits