Medical taping

Medical taping bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch

Wanneer medical taping

Medical Taping wordt ingezet om beweging van spieren te ondersteunen zonder daarbij een beperking te hebben wanneer u beweegt. Met de tape ondersteunt u het natuurlijke genezingsproces van de spieren, waardoor u sneller kunt herstellen. Het kan tevens worden ingezet bij nabehandeling van blessures maar ook bij ontstekingen, vochtophopingen, overbelasting – zoals RSI, tennis en golfelleboog/arm- en ondersteuning van de gewrichten.

Naast de bovengenoemde toepassingsmogelijkheden kan de tape ook worden ingezet om de bloedcirculatie te ondersteunen, de houding te verbeteren en om hoofdpijn en hooikoortsklachten te verminderen. De tape wordt altijd gebruikt als onderdeel van uw reguliere behandeling.

Medical Taping, Den Bosch, Fysio Den Bosch, Den Bosch Noord, Fysiotherapie Smits

Wat is medical taping

Medical tape blijft 4 tot 10 dagen zitten. U kunt er alles mee doen, zowel sporten als douchen zijn geen enkel probleem. De anti-allergeen laag in de tape zorgt ervoor dat deze ademt en vocht afvoert waardoor u geen last krijgt van irritatie of een weke huid onder de tape. Uiteraard zal de tape bij intensief gebruik wel eerder loslaten.

Alle therapeuten in onze praktijk zijn bekend met medical taping en de toepassingsmogelijkheden.

Ik wil meer informatie over medical taping

Zou u graag meer informatie willen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u er graag meer over. Direct een afspraak inplannen? U kunt zowel telefonisch als online op eenvoudige wijze een afspraak inplannen.

Naast het uitvoeren van medical taping, zijn wij onder andere ook gespecialiseerd in fysiotherapie, manuele therapie, oncologie fysiotherapie, knie-, nek-, schouderklachten en Tens pijnbestrijding.