Medical Taping

Wat is medical taping?

Medical Taping wordt ingezet om beweging van spieren te ondersteunen zonder daarbij een beperking te hebben in beweging. De tape ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van de spieren. Medical taping kan ingezet worden bij nabehandeling van blessures maar ook bij ontstekingen, vochtophopingen en overbelasting (zoals RSI, tennis en golfelleboog/arm) en ondersteuning van de gewrichten.

Medical Taping heeft nog meer toepassingsmogelijkheden, denk aan onder andere ondersteuning van de bloedcirculatie, verbeteren van houding, verminderen van uitstralingspijn zoals hoofdpijn en bij hooikoortsklachten. Medical Taping wordt altijd gebruikt als onderdeel van uw reguliere behandeling.

De tape blijft 4 – 10 dagen zitten. U kunt met de tape gewoon gaan sporten en onder de douche. De anti-allergeen laag in de tape zorgt ervoor dat deze ademt en vocht afvoert dus u heeft geen last van irritatie of weke huid onder de tape. Uiteraard is het zo dat bij intensief gebruik de tape eerder zal loslaten.

Alle therapeuten in de praktijk zijn bekend met medical taping en de toepassingsmogelijkheden dus heeft u interesse of wilt u meer informatie neem dan contact op met één van onze therapeuten of maak direct online een afspraak via de website.

Medical Taping, Den Bosch, Fysio Den Bosch, Den Bosch Noord, Fysiotherapie Smits