Nieuws

Nieuws

Lees hier het laatste nieuws van Fysiotherapie Smits uit Den Bosch.

Corona Update

01-05-2020
Gisteren kwam dan eindelijk het goede nieuws naar buiten dat we groen licht krijgen van de overheid om de deuren van de praktijk weer te openen. Dit zullen we dan ook doen vanaf maandag 4 mei as. We zullen ons wel moeten houden aan de regels voor infectiepreventie en afstand houden. Dit houdt in dat we geen patiënten kunnen behandelen die (ook milde!) klachten hebben, het gaat hierbij om de volgende klachten:

Klik op HIER om het hele artikel te lezen.
 • Neusverkoudheid
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Koorts

Als u 24 uur klachtenvrij bent kunt u weer naar de praktijk komen. Ook als u gezinsleden/ huisgenoten heeft met bovenstaande klachten willen we u vragen om te wachten tot uw gezinsleden/ huisgenoten 24 uur klachtenvrij zijn.

Als u klachten heeft maar de fysiotherapeutische zorg niet uitgesteld kan worden zouden we u willen vragen om contact op te nemen met de praktijk. Met de juiste beschermingsmiddelen is het mogelijk om u in uw eigen thuis situatie te behandelen.

 

Op de praktijk hebben we de nodige maatregelen getroffen om de 1,5 meter afstand zoveel mogelijk te kunnen handhaven. Daarnaast houden we ons aan de extra hygiëne maatregelen, denk aan extra handen wassen, papieren doeken over de behandeltafel, geen handen schudden.

 

Komende dagen zullen we proberen om u allemaal telefonisch te benaderen voor het inplannen van een afspraak. Als u zelf in de gelegenheid bent kunt u ook online een afspraak maken via onze online agenda. Alle agenda’s staan weer open.

 

We zijn heel blij dat we u weer de zorg kunnen bieden die u van ons gewend bent en zien u graag weer snel op de praktijk. We hebben er weer zin in.

 

Mocht u naar aanleiding van deze mail nog vragen hebben dan horen we dat graag, u kunt ons bereiken via de contactgegevens in de handtekening onder aan deze mail.

 

Veel groeten van het team van Fysiotherapie Smits.

Blijf in beweging

03-04-2020
Blijf in beweging in tijden van Corona. Veel mensen bewegen minder door de maatregelen rondom het coronavirus. Activiteiten gaan niet door, sportclubs zijn gesloten, boodschappen worden thuisbezorgd, mensen zitten veel meer thuis.

Klik voor een vergroting

Corona en oncologie patiënten

03-04-2020
Veel mensen die kanker hebben (gehad) maken zich zorgen om het coronavirus (COVID-19). Er kunnen vragen zijn als: “Loop ik nu extra risico?“, “Gaan mijn afspraken (in het ziekenhuis) nog door?”, “Zijn er nog extra dingen waar men op kan letten?”. Op dit moment wordt het afgeraden om mensen die leven met of na kanker te behandelen in de reguliere praktijk. Vanuit Fysiotherapie Smits staan we altijd voor u klaar en willen met u meedenken. Daarom volgen hier wat handige tips:

Klik op HIER om het hele artikel te lezen.
 • Houdt u duidelijk aan de afspraken van het RIVM;
 • Probeer uw immuunsysteem in een zo goed mogelijke staat te houden:
  • Slaap voldoende, probeer gemiddeld 7-9 uur te slapen op dezelfde tijden te gaan slapen/opstaan;
  • Blijf in beweging in en rondom huis. Wees creatief met spullen uit het huishouden; denk aan flessen water, de stok van de dweil/bezem, de deur, muur, drempel, stoel, trap e.d. als hulpmiddelen. Kijk dat u ieder half uur / uur in ieder geval even opstaat;
  • Zorg dat u voldoende groente/fruit en vitamines binnenkrijgt. Men raadt eventueel extra vitamine C (sinaasappelen, citroenen, broccoli, paprika e.d.) en D aan. Ook op voedingenkanker.nl vindt u extra tips. Overleg met u behandelend arts of professional, zeker wanneer u nog in behandeling bent;
  • Stress en angst kunnen een  negatieve impact hebben op het immuunsysteem. Het is daarom belangrijk om te kijken naar factoren die dit kunnen beïnvloeden, zoals:
   • De ademhaling, zoals geregeld de buikademhaling doen om het lichaam te kalmeren;
   • Kalmeren van gedachten. Er zijn verschillende apps met meditaties;
   • Beperk het aantal momenten van het volgen van het nieuws op een dag;
   • Eenzaam of somber voelen, zorg dat u geregeld contact heeft met anderen via (video)bellen.
  • Vraag bij twijfel aan de behandelend arts waar u verder op kunt letten;
  • Op donderdag 2 april is er een webinar over de impact en keuzes van behandelen van kanker bij Corona. Wel even vooraf inschrijven: coronaenkanker.com.

We hopen dat u goed en wel door deze Corona tijd heen komt. Neem bij vragen gerust contact op met onze oncologie specialist Eline Kolmus. Zij is direct te bereiken via eline@fysiotherapiesmits.nl.

Update Corona Virus

24-03-2020
Geachte patiënt,
U heeft waarschijnlijk net zoals wij gisteren de persconferentie zitten kijken van de overheid. De boodschap van deze conferentie was erg duidelijk. Ook wij als Fysiotherapie praktijk moeten gehoor geven aan de nieuwe maatregelen die nu verkondigd zijn. Dit betekent dat we vanaf vandaag de fysieke praktijklocaties zullen gaan sluiten. Dit betekent niet dat uw behandelingen geen doorgang kunnen vinden.

Klik op HIER om het hele artikel te lezen.

Corona Virus

09-03-2020
Het Corona virus is het gesprek van de dag in Noord-Brabant. Ook bij Fysiotherapie Smits geven we gehoor aan de maatregelen die door het RIVM zijn uitgegeven. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Hiermee wordt de kans om onopgemerkt het virus verder te verspreiden zo veel mogelijk voorkomen.

Klik op HIER om het hele artikel te lezen.

Heeft u een afspraak bij ons op de praktijk en heeft u klachten?

Indien mogelijk willen we u dan vragen uw afspraak te verzetten tot uw klachten over zijn. Uiteraard kan dit zonder financiële consequenties, we vragen u echter wel om dit zoveel mogelijk 24 uur van te voren te doen. Dat geeft ons de mogelijkheid om andere patiënten te kunnen helpen.
Afspraken afzeggen/ verzetten kan telefonisch op 073-2340444 of stuur een mailtje naar info@fysiotherapiesmits.nl.
Bovenstaand advies geldt ook voor onze medewerkers. Wij zorgen ervoor dat de therapeuten die u behandelen geen klachten hebben.
Naast de fysieke maatregelen zullen we de standaard hygiëne maatregelen hanteren:

  • Wij wassen voor en na de behandeling onze handen met water en zeep;
  • We hoesten en niezen aan de binnenkant van onze elle boog;
  • We maken zoveel mogelijk gebruik van papier op onze behandelbanken;
  • De fitness apparaten worden zorgvuldig schoongemaakt (we vragen of u hier zelf als sporter ook extra aandacht aan wilt geven, er zijn schoonmaakmiddelen voorhanden op de praktijk);
  • Er zijn schone handdoeken aanwezig op de praktijk.

Mocht u ziekte verschijnselen hebben en twijfelt u of u kunt komen of heeft u zoveel last dat de behandeling niet uitgesteld kan worden. Neem dan contact op met ons en dan bespreken we de situatie. In veel gevallen is het ook mogelijk om met een telefonisch consult u verder te helpen met uw klachten.

Hopelijk kunnen we er op deze manier samen voor zorgen dat we Corona-vrij de zomer in kunnen.

Veel groeten

Team Fysiotherapie Smits

Jonny loopt weer rechtop door Fysiotherapie Smits: ‘Plezier in het leven hier teruggevonden’

Hij stapte ietwat sceptisch binnen, maar wil er nóóit meer weg. Voor Jonny (64), die leidt aan de longziekte COPD, ging een nieuwe wereld open toen hij anderhalf jaar geleden binnenstapte bij Fysiotherapie Smits. “De therapeuten zijn zó enthousiast en kundig. Ze hebben er zelfs voor gezorgd dat ik weer rechtop loop!”

Klik op HIER om het hele artikel te lezen.

Foto: indebuurt Den Bosch