Oedeemtherapie

Oedeemtherapie bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch

Lymfedrainage / Oedeemtherapie in Den Bosch

Bij Fysiotherapie Smits kunt u naast fysiotherapie ook terecht voor oedeemtherapie. Onze oedeemtherapeut Eline Ebben heeft de specialistische opleiding oedeemtherapie gevolgd. Ze houdt zich bij Fysiotherapie Smits onder andere bezig met het behandelen van mensen die klachten ervaren door (lymfe-) oedeem.

Eedeemtherapie Den Bosch, Fysiotherapie Smits, Lymfedrainage, Fysio Smits

Wat is (Lymfe-)Oedeem

(Lymfe-)oedeem is een ophoping van ongewenst vocht. Oorzaken voor het ontstaan van oedeem kunnen o.a. zijn: aangeboren aanleg, een operatie, bij kanker of ten gevolge van de behandeling van kanker (bijv. bestraling, okselkliertoilet), slechte bloedafvoer, trombose, hartfalen, beschadiging of blokkade van de lymfevaten.

Lymfedrainage of oedeemtherapie is een extra specialisatie, na de opleiding Fysiotherapie. Bij Fysiotherapie Smits wordt gewerkt volgens de Casley-Smith methode. Hierbij wordt ook het diepere lymfesysteem geactiveerd, zodat het gehele systeem aangezet wordt. Een behandeltraject bestaat uit een uitgebreide intake. Daarna bestaat het behandeltraject uit een gecombineerde behandeling van manuele lymfdrainage, oefentherapie, compressie d.m.v. zwachtels, huidverzorging en leefregeladviezen. Daarbij ligt ook de nadruk op het behouden van zelfmanagement, het zo goed mogelijk zelfstandig omgaan met het oedeem in het dagelijks leven. Dit om u zo goed en zelfstandig mogelijk in het alle daags leven te laten functioneren.

Meer informatie Oedeemtherapie

Mocht u meer informatie willen hebben over wat oedeemtherapie voor u kan betekenen of heeft u andere vragen, neem dan gerust contact op.