Oncologie Fysiotherapie

Oncologie fysiotherapie bij Fysio Smits in Den Bosch

Wat is oncologie Fysiotherapie?

Als de ziekte kanker bij u is geconstateerd ondergaat u in de meeste gevallen een intensief behandeltraject in het ziekenhuis waarmee de tumor wordt bestreden. Zowel de diagnose als het behandeltraject kunnen een grote impact hebben op uw lichaam alsmede de geestelijke gesteldheid van die van uzelf en die van uw naasten. Naast vermoeidheid en conditieverlies zijn eetproblemen, lymfeoedeem, pijn, angst, slaapproblemen, geheugenproblemen, concentratieverlies, pijn, stug littekenweefsel en een afname van de beweeglijkheid in gewrichten en spieren veelvoorkomende bijwerkingen.

Onze oncologiefysiotherapeut Eline Ebben heeft een meerjarige specialisatie gevolgd, welke zich verdiept in de verschillende vormen van kanker, de gevolgen van de ziekte en de behandelingen. Met deze kennis kan de oncologiefysiotherapeut u tijdens en/of na het behandeltraject in het ziekenhuis helpen. Zo kunnen trainingen tijdens chemotherapiekuren u helpen om beter door het gehele traject te komen. Bovendien kan het ook een positieve uitwerking hebben op het minimaliseren van diverse bijwerkingen, zoals misselijkheid.

Bij ieder behandelplan wordt er een doelstelling bepaald. Een doelstelling kan bijvoorbeeld zijn om uw dagelijkse bezigheden of werk weer te hervatten. Ook wanneer u te horen heeft gekregen dat u niet meer volledig kunt genezen, zijn er mogelijkheden bij de oncologie fysiotherapeut. De focus kan dan liggen op het zo zelfstandig mogelijk – dan wel zo comfortabel mogelijk – functioneren. Naast de oefeningen en behandelingen bij de oncologie therapeut, wordt er ook vaak samengewerkt met andere specialisten, zoals de diëtist, psycholoog en ergotherapeut. Oncologische revalidatie wordt na de 20ste behandeling steeds vaker uit de basisverzekering vergoed.

Waarbij kan oncologie fysiotherapie u helpen?

U kunt terecht bij de oncologie fysiotherapeut voor:

  • Een uitgebreide inventarisatie van het klachtenbeeld en een op maat gemaakt behandelplan
  • Het behouden van de conditie tijdens de behandeling in het ziekenhuis
  • Een stok achter de deur in het (geleidelijk) opbouwen van dagelijkse activiteiten
  • Ondersteuning in het hervatten van werk
    Duidelijke uitleg over de mogelijkheden van bewegen bij kanker
  • Het minimaliseren van de gevolgen van kanker en de behandeling hiervan
  • Ontspannings- en ademhalingsoefeningen
  • Comfort in de laatste levensfase

Specialist oncologie Fysiotherapie

Onze specialist op het gebied van oncologie fysiotherapie is Eline Ebben. Herkent u zich in de klachten en zou u graag meer te weten komen over de behandeling, neem dan geheel vrijblijvend contact met onze therapeut op. Liever direct een afspraak inplannen? Ook dit behoort tot de mogelijkheden. Hoe eerder u uw klachten laat behandelen, hoe voorspoediger het herstel verloopt.

Eline Klein, Oncologie fysiotherapie

Meer informatie Fysiotherapie Smits in Den Bosch

Ervaart u lichamelijke klachten die uw dagelijkse doen en laten beperken? Blijf er niet mee rondlopen en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. U kunt naast oncologie fysiotherapie bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch o.a. ook terecht voor fysiotherapie,revalidatie, manuele therapie en Tens pijnbestrijding.

Bent u nieuwsgierig of heeft u nog vragen over oncologiefysiotherapie? Lees dan de antwoorden op de meest gestelde vragen hier.