Revalidatie

Revalidatie bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch

Gespecialiseerd in Revalidatie

Op zoek naar revalidatie in Den Bosch? Revalidatie richt zich op herstel of verbetering van mogelijkheden bij mensen met blijvend of langdurig lichamelijk letsel of met een functionele beperking. Het gaat dan om problemen als gevolg van ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening. Heeft u een operatie aan de rug, knie, enkel of schouder gehad? Ook voor postoperatieve revalidatie kunt u bij ons terecht.

Revalidatie, Fysio Smits, Den Bosch,

Het revalidatieplan

Tijdens een persoonlijk gesprek brengt onze revalidatietherapeut uw klachten en de oorzaak ervan in kaart. Op basis van deze informatie maakt de fysiotherapeut – altijd in overleg met u – een zeer nauwkeurig opgezet revalidatieschema/-programma. Onze fysiotherapeuten hebben ruime ervaring met het verzorgen van revalidatie na diverse operaties. Het ultieme doel is het laten verdwijnen van de pijn en klachten die u aan de operatie heeft overgehouden; in hoeverre dat voor u mogelijk is.

Revalidatie in Den Bosch? Onze specialisten helpen u graag.

Vergoeding revalidatie

Een revalidatie begint met een verwijzing van de huisarts. Tijdens een eerste consult brengt één van onze revalidatiespecialisten vervolgens in kaart welke zorg u nodig heeft. Veel mensen vragen zich tijdens dit eerste gesprek af of de revalidatie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Helaas is dit niet altijd het geval. Het is afhankelijk van het type revalidatie die u nodig heeft. De zorgverzekering maakt onderscheidt tussen twee types: eenzijdige revalidatie en meerzijdige revalidatie.

Bij eenzijdige revalidatie heeft u enkel behoefte aan fysiotherapie. In dit geval kunt u een chronische indicatie aanvragen. U dient de eerste 20 behandelingen zelf te betalen, maar hierna worden alle behandelingen door de zorgverzekeraar vergoed.

Bij een meerzijdige revalidatie heeft u naast fysiotherapie ook andere soorten behandelingen nodig. De fysiotherapie maakt slechts onderdeel uit van uw gehele behandeltraject, waardoor dit wordt gezien als medisch specialistische revalidatie. Deze vorm van revalidatie wordt volledig door de verzekeraar vergoed als u volledig aangewezen bent op de revalidatie om zo uw handicap te kunnen voorkomen, verminderen of overwinnen. Daarnaast is de handicap een gevolg van stoornissen, een beperking in het bewegingsvermogen of een aandoening van het centrale zenuwstelsel. De klachten leiden tot beperkingen in de communicatie, kennis of gedrag en dankzij de zorg bent u in staat om zelfstandig(er) te kunnen functioneren.

Voor revalidatie in Den Bosch denkt u aan Fysiotherapie Smits

Informeer bij uw zorgverzekeraar

In sommige gevallen kan het voor u lastig zijn om te bepalen of de behandelingen worden vergoed. Om er zeker van te zijn wat uw zorgverzekeraar juist wel of niet vergoed, adviseren wij u altijd om met hen contact op te nemen.

MEER INFORMATIE REVALIDATIE DEN BOSCH

Heeft u een operatie gehad of staat dit binnenkort te gebeuren en heeft u ondersteuning nodig van een fysiotherapeut? Neem contact op met onze revalidatietherapeut of maak direct online een afspraak via de website.

Naast revalidatie in Den Bosch, zijn wij onder andere ook gespecialiseerd in fysiotherapie, manuele therapie, oncologie fysiotherapie, knie-, nek-, rugklachten Tens pijnbestrijding.