Schouderklachten

De specialist in Schouderklachten in Den Bosch

Schouderklachten zijn onze specialisatie

Pijn ervaren in uw schouder(s) is ontzettend vervelend, omdat we de schouder gedurende de dag veel bewegen. Dagelijks voeren we, zowel bewust als onbewust, veel handelingen uit met onze schouders. Overbelasting of spanning in uw lichaam kan zorgen voor vervelende schouderklachten, met uitstraling naar de schouderbladen, armen, vingers en/of de nek. Door de complexiteit van het gewricht kunnen onbehandelde klachten lang aanhouden. Te lang rond blijven lopen met een pijnlijke schouder is dan ook niet alleen hinderlijk voor u, maar kan er ook voor zorgen dat spieren of zenuwen bekneld raken. Door de pijn wordt uw schouder steeds stijver, waardoor u steeds minder beweging in uw schouder krijgt. Een bezoek aan de therapeut zorgt vaak voor vermindering van de pijn en geeft u inzicht in de oorzaak van uw klachten.

TOS klachten

U kunt bij Fysiotherapie Smits ook terecht als u last heeft van TOS klachten. TOS staat voor Thoracic Outlet Syndroom ook wel TOCS of Thoracic Outlet Compressie Syndroom genoemd. TOS is een beknelling van de zenuwen en/of bloedvaten in de nek-schouder regio.

In 95% van de gevallen betreft het een inklemming van de zenuwbaan die vanuit de nek naar de arm en hand loopt. Deze klachten kunnen vaak middels fysiotherapie worden verholpen. Schouderspecialist Bram Smits heeft veel ervaring met TOS klachten en kan u middels gerichte behandeling en oefeningen helpen.

Ervaart u pijn en wilt u uw schouderklachten behandelen? Plan dan online een afspraak in met de therapeut en voorkom verergering van uw klachten.

Schouderklachten Den Bosch, Fysiotherapie
Fysiotherapie Den Bosch, Hoofdklachten, rugpijn bestrijding, fysiotherapie Rompert, Fysiotherapie Het Wielsem, Hambaken fysio, Fysio Den Bosch,
Schouderklachten, fysiotherapie Den Bosch, Bram Smits

Veel voorkomende schouderklachten

PEESONTSTEKING EN SLIJMBEURSONTSTEKING (TENDINOSE/TENDINITIS EN BURSITIS)

Een peesontsteking of slijmbeursontsteking kan ontstaan bij overbelasting van uw schouder of bij het herhaaldelijk maken van dezelfde beweging (repeterende handelingen). De peesontsteking of slijmbeursontsteking geeft pijnscheuten in rust en/of bij het maken van bewegingen met uw schouder, vooral bij het boven de macht of bovenhands werken.

Frozen shoulder (verstijfde schouder

Frozen shoulder is een ontsteking van het gewrichtskapsel waardoor de schouder verstijft en uw bewegingsmogelijkheid sterk verminderd. Voorafgaand aan de stijfheid van de schouder wordt vaak (langdurig) heftige pijn ervaren in de schouder. De oorzaak van frozen shoulder is vaak een klein trauma of ingreep aan de schouder zoals een kijkoperatie, maar nog vaker is de oorzaak onbekend en ontstaat frozen shoulder spontaan.

Kans (Klachten aan arm, nek en schouders)

Tegenwoordig zitten veel mensen een paar uur per dag – of zelfs de gehele werkdag – achter een computer. Een juiste zit- en werkhouding is essentieel om zowel hoofdpijn (spanningshoofdpijn), rugklachten als KANS (Klachten aan Arm, Nek en Schouder) te voorkomen. Voorbeelden van dit soort klachten zijn een muisarm, RSI, Trigger Finger en carpaal tunnel syndroom. Maar ook staande beroepen of bezigheden kunnen voor ongemakken zorgen. Langdurig staan of lopen kan leiden tot knieblessures zoals overbelasting van de kniebanden, lage rugpijn, bekken, heupslijtage en SI-gewricht pijn (Sacro-Iliacale strain).

Schoudernetwerk Noord-Brabant

Sinds 2011 is Fysiotherapie Smits actief lid van Schoudernetwerk Noord-Brabant (SNNB); een samenwerking van fysiotherapeuten en orthopedisch chirurgen die in schouderklachten gespecialiseerd zijn. Het doel van deze samenwerking is om continu de laatste wetenschappelijke inzichten te integreren in de dagelijkse behandeling van patiënten. Zo bieden we een optimale kwaliteit van zorg.

Het SNNB verwacht van al zijn leden dat zij zich voortdurend bij- en nascholen met betrekking tot de schouder (pathologie). Ook worden er bij vergaderingen van het SNNB regelmatig (inter)nationale sprekers uitgenodigd en organiseert het SNNB om het jaar een schoudersymposium.

Binnen het schoudernetwerk Noord-Brabant overleggen we regelmatig over uiteenlopende schouderklachten. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om bij moeilijke of onduidelijke schouderklachten met een aantal collega’s en orthopeden samen onderzoek te doen.

Schouderklachten, schouderfysiotherapie Den Bosch
Slijtage (Artrose)

Schouderklachten kunnen ook worden veroorzaakt door slijtage van het schoudergewricht (glenohumeraal gewricht en/of acromio-claviculair gewricht). Bij slijtage is het kraakbeen in het gewricht beschadigd. Bij een beweging van de schouder komt het bot van de bovenarm op het bot van het schouderblad, wat veel pijn veroorzaakt. Ook speelt het AC-gewricht vaak een rol bij slijtage aan het schoudergewricht waarbij het kraakbeen van het sleutelbeen is versleten.

Triggerpoints

Myofasciale Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen of spierknopen in een spier die ontstaan door lokale verkramping (continue maximale contractie) van een aantal spiervezels in de spier. De oorzaak van triggerpoints is vaak overbelasting, stress en/of spanningen waardoor een spier – vaak de nek en schouderregio of de lage rug – langdurig teveel wordt aangespannen en er spierkramp in de spier ontstaat.

Herkent u een van deze klachten? Neem contact op met onze therapeut of maak direct online een afspraak via de website. Op professionele wijze uw schouderklachten behandelen, zal helpen bij het voorspoedigen van uw herstel.

Meer informatie schouderklachten behandelen

Uw schouderklachten behandelen zodat uw kwaliteit van leven wordt vergroot? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of plan direct een afspraak in. Bij Fysiotherapie Smits in Den Bosch staan we u graag te woord.