Tens Pijnbestrijding

Tens pijnbestrijding bij Fysiotherapie Smits

Tens pijnbestrijding Den Bosch

Chronische pijn is een steeds vaker voorkomend probleem. De beste optie is uiteraard het verhelpen van de oorzaak van de pijn. Maar soms kan de oorzaak niet worden vastgesteld of is er geen mogelijkheid om de oorzaak van de pijn te verhelpen. Pijnbestrijding door middel van TENS therapie kan in dit geval uitkomst bieden.

TENS Pijnbestrijding, Fysio Den Bosch, Fysiotherapie Smits, TENS behandeling Den Bosch

Wat is Tens Pijnbestrijding?

TENS staat voor Transcutane Electro Neuro Stimulatie. TENS therapie wordt gegeven met behulp van een klein apparaatje dat u makkelijk bij u kunt dragen. Aan het apparaat zijn 1 of 2 kabeltjes bevestigd die met uw huid worden verbonden door middel van zelfklevende huidelektroden. Via deze elektroden worden er elektrische pulsaties afgegeven die ervoor zorgen dat de pijnprikkel vanuit uw zenuw wordt geblokkeerd. Deze behandelmethode wordt veel ingezet bij mensen met chronische of acute pijn en kan deze aanzienlijk verminderen en hiermee de kwaliteit van leven verbeteren.

Als u door een arts of specialist wordt doorverwezen voor de begeleiding bij TENS, verzorgen wij voor u de aanvraag. U ontvangt vervolgens een TENS apparaat, welke u per pakketpost wordt toegestuurd. Het TENS apparaat blijft eigendom van uw zorgverzekeraar.

Meer informatie over Tens Pijnbestrijding

Voordat u TENS gaat gebruiken leggen we u eerst uitgebreid uit hoe het werkt en wat u ervan kunt verwachten. Zou u graag meer te weten komen over de TENS behandelmethode? Maak dan online of telefonisch een afspraak met onze TENS-pijnbestrijdingsspecialist Bram Smits.

Na de instructie en een proefbehandeling is de TENS pijnbestrijdingsbehandeling eenvoudig zelfstandig uit te voeren. Heeft u gedurende het behandeltraject vragen? Bij fysiotherapie Smits staan wij altijd klaar om u te helpen.