Valpreventie

Valpreventie

Wist u dat elke 4 minuten een 65-plusser op de Spoedeisende Hulp beland na een valongeluk? De gevolgen van een val op oudere leeftijd kan uiteenlopen van een blauwe plek of een kneuzing tot hoofdletsel of botbreuken. Het is belangrijk om het risico op een val zo veel mogelijk te beperken, dit kan met valpreventie!

Wat houdt Valpreventie in?
Valpreventie is precies wat de term al doet vermoeden: preventief het risico van een val beperken. Onze therapeuten hebben een speciale opleiding gevolgd wat hen in staat stelt om het risico op vallen te beoordelen. Door middel van adviezen, oefeningen en training kunnen we u helpen het risico op vallen te verminderen. 

Hoe ziet een traject voor Valpreventie eruit?
Door het trainen van stabiliteit en spieren kunnen we ervoor zorgen dat u zich zekerder voelt op uw benen. De training heeft meerdere vormen: we trainen in de oefenzaal maar ook buiten, in groepsverband of individueel. Tijdens de training doen we balans en krachtoefeningen maar ook looptraining op diverse ondergronden. Uiteraard is veiligheid tijdens de training altijd erg belangrijk voor ons. We hebben daarom ook diverse (loop)hulpmiddelen op de praktijk die we kunnen inzetten bij de training. 


 Afspraak maken

U kunt zelf een afspraak maken als u zich herkent in bovenstaande infomatie. Maak hiervoor een online afspraak via de website of neem contact op met de praktijk.