Verstandelijke- en lichamelijke beperking

Verstandelijke- en lichamelijke beperking laten behandelen in Den Bosch

Gespecialiseerd in verstandelijke- en lichamelijke beperkingen

Gezond bewegen is voor veel mensen al erg moeilijk en omgaan met pijn valt vaak ook niet mee. Voor mensen met een verstandelijke beperking is dit allemaal nog ingewikkelder. Soms vinden ze het lastig om te vertellen welke klachten ze hebben of begrijpen ze bepaalde woorden niet. Vaak is ook de informatieverwerking en concentratieboog bij deze doelgroep anders. Daarom kan een verstandelijke beperking invloed hebben op hoe iemand beweegt. Het is daarom belangrijk om behandeld te worden door een fysiotherapeut die gewend is om met deze doelgroep te werken.

Bekken fysiotherapie, Fysio Smits, Fysiotherapie Den Bosch, Bekken therapie Den Bosch

Fysiotherapie voor mensen met een verstandelijke beperking is een bijzonder onderdeel binnen de fysiotherapie. Het is een uitgebreid werkgebied omdat de doelgroep, en hiermee ook de indicaties voor fysiotherapeutisch handelen, zeer divers is. Binnen het werkgebied hebben fysiotherapeuten speciale kennis van totale communicatie en diverse hulpmiddelen als aangepaste schoenen, ortheses, loophulpmiddelen, zit en lig hulpmiddelen.

Om gericht te kunnen werken aan het optimaliseren van motorische functies, vaardigheden, activiteiten en de omgang met motorische beperkingen in het dagelijks leven zorgt de fysiotherapeut eerst voor een goed beeld van de persoon die met een hulpvraag langskomt. Er wordt informatie verzameld bij de persoon zelf, maar ook bij ouders en/of verzorgers. Evt. wordt informatie gevraagd bij de behandelend arts en andere betrokkenen. Na het doen van verschillende testen wordt een behandelplan gemaakt waarin doelen worden beschreven gericht op de hulpvraag. Waar nodig worden andere disciplines betrokken.

Iedereen beweegt de hele dag door, voor de een is dit vanzelfsprekender dan voor de ander, maar met een beetje hulp is bewegen en een actief leven voor iedereen mogelijk.

Binnen Fysiotherapie Smits is Judith Pennings gespecialiseerd in het werken met deze doelgroep. U kunt met haar een afspraak maken door te mailen naar judith@fysiotherapiesmits.nl of door contact op te nemen telefonisch op 073-2340444 of via whatsapp op 06-14349004. We beantwoorden graag alle vragen die u heeft.